ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 

ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ STUKAS

To πολεμικό ημερολόγιο του πιο διάσημου πιλότου του Β' ΠΠ

Εκδόσεις: Eurobooks
Σελίδες: 360
Κωδικός: 500-019
Συγγραφέας: Hans-Ulrich Rudel

Τιμή: 22,00 €
Τιμή προσφοράς: 19,80 €

προσθήκη στο καλάθι

ΑρχήΤέλος

 
Αυτή είναι η αυτοβιογραφία του Hans-Ulrich Rudel, του πιο επιτυχημένου  πιλότου του B' Παγκοσμίου Πολέμου.
 
Κατά τη διάρκεια του πολέμου (1939-1945) ο Rudel (1916-1982) ως πιλότος της Γερμανικής Αεροπορίας πραγματοποίησε 2.530 αεροπορικές αποστολές, κυρίως στο Ρωσικό Μέτωπο. Κατέστρεψε επιτυχώς περισσότερους από 2.000 στόχους, συμπεριλαμβανομένων 519 αρμάτων, 13 αεροσκαφών, ενός θωρηκτού πλοίου, δύο ταχύπλοων σκαφών, 4 θωρακισμένων τραίνων, 800 οχημάτων, πυροβόλων όπλων, αποθηκών κλπ. Επέζησε από 32 πτώσεις του αεροπλάνου του, τραυματίστηκε 5 φορές και μία φορά, μετά από κατάρριψή του περπάτησε 40 χλμ. ανυπόδυτος πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Κέρδισε όλες τις διακρίσεις που είχαν θεσπιστεί για πράξεις ανδρείας και έτσι ένα νέο μετάλλιο έπρεπε να σχεδιαστεί γι' αυτόν και μόνο.
 
Ο Rudel ήταν ο μόνος Γερμανός που παρασημοφορήθηκε με την ανωτάτη διάκριση: τον  Σταυρό των ιπποτών του Σιδήρου Σταυρού με Χρυσά Φύλλα Δρυός μετά Ξίφων και Αδαμάντων.
 
Επέζησε του πολέμου παρά την απώλεια του ενός ποδιού του και την επικήρυξή του με 100.000 ρούβλια από τον ίδιο τον Στάλιν. Παρά την αναπηρία του, έκανε ορειβασία μετά από τον πόλεμο και σχεδίασε εξοπλισμό αναρρίχησης για άτομα με ειδικές ανάγκες. Βοήθησε επίσης τους Αμερικανούς στον σχεδιασμό αεροσκαφών και οι ιδέες του βοήθησαν στην ανάπτυξη του αεροσκάφους Α-10 Warthog που χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικανούς.