ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

O Ελληνοϊταλικός πόλεμος 1940-41

Εκδόσεις: Eurobooks
Σελίδες: 240
Κωδικός: 500-028
Συγγραφέας: Θεόδωρος Δημόπουλος

Τιμή: 44,00 €
Τιμή προσφοράς: 39,60 €

προσθήκη στο καλάθι

ΑρχήΤέλος

Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε η εθνεγερσία του 1821, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έλεγε: «δεν εσυλλογισθήκαμε, ουτε πόσοι ήμεθα, ούτε πώς δέν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις…». Και οι Έλληνες, μένοντας πιστοί στην παρακαταθήκη του, με τον ίδιο τρόπο αποφάσισαν τη στάση τους τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Δεν αναλογίστηκαν το πλήθος των εχθρικών λογχών, τα  άρματα μάχης, τα πυροβόλα, τα πλοία,τα υποβρύχια και τα αναρίθμητα λοιπά πολεμικά μέσα που διέθεταν οι Ιταλοί. Βροντοφώναξαν μόνο ένα περήφανο «ΟΧΙ».
 
Εμπρός στο ιταμό Ιταλικό τελεσίγραφο δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να μείνουν, για μία ακόμη φορά στην ιστορία τους, πιστοί σε εκείνα τα ιδανικά που έναν περίπου αιώνα νωρίτερα τους είχαν αξιώσει να πετύχουν την απελευθέρωση της υπόδουλης  Ελλάδας. Με εκείνο το ίδιο «κρασί του ʼ21» μέθυσαν οι ημίθεοι Έλληνες στρατιώτες, πού αγωνιζόμενοι στα βορειοηπειρωτικά βουνά έπεισαν ολόκληρο τον κόσμο ότι δεν πολεμουν οι Έλληνες σαν ήρωες, αλλά «οι ήρωες σαν Έλληνες».
 
Εκτός από το αναλυτικό κείμενο, στο πολυτελές αυτό φωτογραφικό λεύκωμα ο αναγνώστης θα βρει πάνω από 400 φωτογραφίες εποχής οι περισσότερες από αυτές αδημοσίευτες, 24 σημερινές φωτογραφίες από τα διάφορα πεδία των μαχών σε Ελλάδα και Β. Ήπειρο, δεκάδες έγχρωμες φωτογραφίες με συλλεκτικά αντικείμενα, στολές και οπλισμό καθώς και πολλούς στρατιωτικούς χάρτες, αφίσες και γελοιογραφίες εποχής.