ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 

ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΞΑΝΑ

Εκδόσεις: Eurobooks
Σελίδες: 334
Κωδικός: 500-030
Συγγραφέας: Wolfgang Lytt, Claus Cort

Τιμή: 22,00 €
Τιμή προσφοράς: 19,80 €

προσθήκη στο καλάθι

ΑρχήΤέλος

Ανάμεσα στην ημέρα που βυθίστηκε το πρώτο βρετανικό πλοίο (3 Σεπτεμβρίου 1939) εώς την ημέρα που ένα βομβαρδιστικό της RAF βύθισε ένα γερμανικό υποβρύχιο (7 Μαϊου 1945), τα γερμανικά υποβρύχια βύθισαν περίπου 2800 εμπορικά πλοία των Συμμάχων, συνολικού εκτοπίσματος 14 εκατομμυρίων τόννων. Οι γνώμες για τα Γερμανικά υποβρύχια και για τους άνδρες που έπλευσαν με αυτά παραμένουν διχασμένες. Ήρωες ή πειρατές;
 
Ο κυβερνήτης Λυτ βύθισε σχεδόν 50 πλοία συνολικού εκτοπίσματος 230.000 τόννων. Έφερε σε πέρας 16 πολεμικές περιπολίες με τέσσερα διαφορετικά υποβρύχια και στην τελευταία του περιπολία παρέμεινε εν πλω για 203 ημέρες, χρόνος-ρεκόρ.
 
Το "Υποβρύχιο επιτίθεται ξανά" είναι ένα σπανιότατο βιβλίο το οποίο κυκλοφόρησε το 1944 εν μέσω πολέμου. Δεν επανεκδόθηκε ούτε μεταφράστηκε ποτέ. Η ελληνική έκδοση είναι μοναδική, και αποτελεί μια καταγραφή δύο κορυφαίων κυβερνητών της δράσης των υποβρυχίων κατά τον Β' ΠΠ. Ξεκινώντας από τις περιπολίες λίγο πριν την έναρξη του πολέμου η διήγηση φθάνει μέχρι το 1944, όταν καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια όλο το σχέδιο δράσης τους, η καθημερινή ζωή τους, το διαρκές κυνηγητό του εχθρού, οι αγωνίες τους, οι παρασημοφορίες τους.