ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 

Η ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Από το Ανατολικό Μέτωπο στην Ινδοκίνα

Εκδόσεις: Eurobooks
Σελίδες: 430
Κωδικός: 500-035
Συγγραφέας: George Robert Elford

Τιμή: 24,00 €
Τιμή προσφοράς: 21,60 €

προσθήκη στο καλάθι

ΑρχήΤέλος

Αυτή είναι η διήγηση από πρώτο χέρι ενός προσκολλημένου στο παρελθόν στρατιώτη των SS, ο οποίος μετά τη διαταγή συνθηκολόγησης διέφυγε και, ύστερα από περιπέτειες, κατατάχθηκε ως μισθοφόρος στη Λεγεώνα των Ξένων.

Εχοντας σταλεί στην Ινδοκίνα για να πολεμήσει τους Βιετμίνχ,το "Γερμανικό Τάγμα των Καταραμένων" εφάρμοσε το "Βόμβα στην Βόμβα! Σφαίρα στην σφαίρα! Φόνος στον φόνο!". "Η Φρουρά του Διαβόλου" αποτελεί το προσωπικό ντοκουμέντο αντιποίνων και αντι-αντιποίνων ενός άνδρα και της μονάδας του, μια καταγραφή εγκληματικής βίας και από τις δύο πλευρές, ενός πολέμου στην πιο ωμή, την πιο άγρια και ανατριχιαστική μορφή του.

Το βιβλίο εκδόθηκε στα αγγλικά για πρώτη φορά τη δεκαετία του '70, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις και διχογνωμίες στους κριτικούς και στο αναγνωστικό κοινό. Σε μικρό χρονικό διάστημα εξαντλήθηκε και παρέμεινε επί δεκαετίες ένα βιβλίο-φάντασμα, μη μπορώντας κανείς να εντοπίσει κάποιο αντίτυπο παρά μόνο σε εξειδικευμένα παλαιοπωλεία και σε πολύ υψηλές τιμές.

Σήμερα, μάλλον δικαίως, θεωρείται από ειδήμονες και απλούς αναγνώστες ως το πλέον αντιπροσωπευτικό βιβλίο που γράφτηκε ποτέ πάνω στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων.