ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 

Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (1683)

Η μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Σταυρού και Ημισελήνου

Εκδόσεις: Eurobooks
Σελίδες: 408
Κωδικός: 500-036
Συγγραφέας: John Stoye

Τιμή: 21,00 €
Τιμή προσφοράς: 18,90 €

προσθήκη στο καλάθι

ΑρχήΤέλος

Η πολιορκία της Βιέννης το 1683 ήταν ένα από τα αποφασιστικά σημεία καμπής στην ευρωπαϊκή ιστορία. Ήταν η τελευταία σοβαρή απειλή εναντίον της Δυτικής Χριστιανοσύνης και οι επιπτώσεις της ήταν τόσο μεγάλες, ώστε χώρες κανονικά ζηλόφθονες και εχθρικές μεταξύ τους,  κατέπνιξαν τις διαφορές τους προκειμένου να αποκρούσουν τις στρατιές του Ισλάμ και τους άγριους συμμάχους τους, τους Τάρταρους.
 
Οι συνέπειες της ήττας ήταν σοβαρές: οι Οθωμανοί έχασαν τις μισές από τις ευρωπαϊκές επαρχίες τους, εισήλθαν σε μια μακρά περίοδο παρακμής, η οποία οδήγησε στην τελική κατάρρευση της αυτοκρατορίας τους, και οι Αψβούργοι έστρεψαν την προσοχή τους από τη Γαλλία και τα σύνορα του Ρήνου προς τα Βαλκάνια.
 
Ο θερμός Σεπτέμβριος του 1683 σηματοδότησε την τελευταία μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ Σταυρού και Ημισελήνου και έμελλε να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην ευρωπαϊκή ιστορία η οποία διήρκεσε μέχρι τον κατακλυσμό του Α' Παγκοσμίου Πολέμου το 1914.
 
Ο John W. Stoye υπήρξε καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Magdalen College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων ιστορίας. Μερικά από αυτά είναι τα "Europe Unfolding: 1648-1666", "Marsigli's Europe: 1680-1730" και "English Travellers Abroad: 1604-1667".
 
"Ισάξιο της πέννας ενός Θουκυδίδη ή ενός Ηροδότου" - Times Literary Supplement
 
"Ο John Stoye είναι αυθεντία, στην κάθε πτυχή της εργασίας του" - The Daily Telegraph
 
"Εξαίσιο... Η περιγραφή της ίδιας της πολιορκίας από τον Stoye είναι αριστουργηματική" - Wall Street Journal
 
Το κείμενο συνοδεύεται από 7 χάρτες και σχεδιαγράμματα καθώς και δεκάδες έγχρωμες και α/μ απεικονίσεις της μεγάλης πολιορκίας.