ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 

ΚΑΝΝΕΣ 216 π.Χ. (έντυπη έκδοση)

Ο Αννίβας εξοντώνει τις ρωμαϊκές λεγεώνες

ISBN: 978-618-5018-92-4
Σελίδες: 84
Κωδικός: 150-093
Συγγραφέας: Γεώργιος Χ. Κουφογιώργος

Τιμή: 9,50 €

προσθήκη στο καλάθι

ΑρχήΤέλος

Το όνομα του Αννίβα έρχεται αμέσως στον νου των ανθρώπων όταν γίνεται λόγος για τους μεγαλύτερους στρατηγούς όλων των εποχών, ενώ η μάχη των Καννών θεωρείται μια από τις πιο διάσημες συγκρούσεις της αρχαιότητας. Η φήμη του Καρχηδόνιου στρατηλάτη γεννήθηκε μέσα από μια σειρά εκπληκτικών πολεμικών κατορθωμάτων τα οποία επιβεβαίωσαν την οξυδέρκεια, την τακτική ευφυία και τα διοικητικά χαρίσματά του. Οι μέθοδοι με τις οποίες παραπλάνησε τους αντιπάλους του και εκμεταλλεύτηκε τα αδύναμα σημεία τους αποτέλεσαν πρότυπα προς μίμηση. Η ικανότητά του να διατηρεί προσηλωμένες σε έναν κοινό στόχο ετερόκλητες εθνοτικές ομάδες ήταν μοναδική, ελάχιστοι δε μετέπειτα ηγήτορες επέδειξαν παρόμοιες αρετές.
 
Ο Αννίβας έφτασε πολύ κοντά στο να αλλάξει την παγκόσμια Ιστορία, εξαλείφοντας την ισχυρή Pωμαϊκή Δημοκρατία από τον χάρτη. Αν και τελικά δεν το κατόρθωσε, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απειλή που γνώρισε ποτέ η Ρώμη, σε σημείο ώστε η έκφραση «ο Αννίβας προ των πυλών» να μείνει για πάντα στην Ιστορία. Το γεγονός ότι ο Αννίβας δεν πέτυχε να καταστήσει την Καρχηδόνα κυρίαρχο της Μεσογείου δεν μειώνει τις διαστάσεις της επιτυχίας του. Ένα τέτοιο επίτευγμα απαιτούσε και τη συνδρομή άλλων παραγόντων, πέραν των ικανοτήτων του ιδίου. Επίσης, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα ήταν η διαχείριση των νικών από τον Καρχηδόνιο στρατηλάτη, αφού, ως γνωστόν, του χρεώθηκε ότι γνωρίζει να νικά, όχι όμως και να εκμεταλλεύεται τις νίκες του. Αυτό το ζήτημα και αρκετά άλλα διατηρούν την ιστορία του Αννίβα συνεχώς στο προσκήνιο. 
 
Το νέο βιβλίο της σειράς ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τη συναρπαστική ιστορία αυτής της μεγάλης μορφής της αρχαιότητας, με επίκεντρο την επική μάχη των Καννών. Ο συγγραφέας ακολουθεί τα ίχνη του Αννίβα και του πολυφυλετικού στρατεύματός του από την Ιβηρική έως τη Γαλατία και από εκεί στις απόκρημνες χιονισμένες κορυφές των Άλπεων. Αναλύει τα ευφυή στρατηγήματα τα οποία του επέτρεψαν να κατανικήσει επανειλημμένα τις ρωμαϊκές λεγεώνες, να διαφύγει από τις παγίδες και να απειλήσει την ίδια την υπόσταση της Pωμαϊκής Δημοκρατίας επί 14 συναπτά χρόνια.
 
Παράλληλα, στο μοναδικό αυτό βιβλίο περιγράφονται οι σχέσεις Καρχηδόνας - Ρώμης πριν και μετά τον Β’ Καρχηδονιακό Πόλεμο, μέχρι ο Αννίβας να βρει τη νέμεσή του στη Ζάμα, στο πρόσωπο του Σκιπίωνα του Αφρικανού. Παρουσιάζονται επίσης σε βάθος οι τακτικές των αντίπαλων παρατάξεων, ο οπλισμός τους, καθώς και οι πολιτικές διαστάσεις της σύγκρουσης. Επιπλέον, γίνεται εκτενής αναφορά τόσο στις αρχαίες πηγές, όσο και στα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών, οι οποίες σχετίζονται με τους άθλους του Αννίβα και των ανδρών του.
 
Αιώνες μετά, οι τακτικές του Αννίβα μελετώνται, αναλύονται και διδάσκονται όχι μόνο από στρατιωτικούς, αλλά και από πολιτικούς επιστήμονες, ειδικούς στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων, στρατηγιστές και ειδήμονες στη διοίκηση επιχειρήσεων. Αυτή η επιλογή δεν είναι τυχαία, από τη στιγμή που ο Καρχηδόνιος στρατηλάτης αποτελεί μια από τις πιο καταλυτικές και σημαίνουσες προσωπικότητες της Αρχαιότητας αλλά και ολόκληρης της Ιστορίας.
 
Το βιβλίο εμπλουτίζεται με εκπληκτικούς έγχρωμους χάρτες των μαχών, μοναδικούς στην ελληνική βιβλιογραφία, αναπαραστάσεις πολεμιστών και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
 
 
Βιβλίο (έντυπη έκδοση): 9,50 €
 
> 7,60 € (έκπτωση 20% + ταχυδρομικά) για αγορά online μέσω PayPal (με τη χρήση πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας) στο site της ΓΝΩΜΩΝ: www.gnomonpublications.gr.
 
> 7,60 € (έκπτωση 20%) με κατάθεση σε τράπεζα (+ταχυδρομικά). Στην αιτιολογία θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται το όνομα του παραγγέλλοντος (όχι το όνομα του δικαιούχου του λογαριασμού).
 
> 7,60 € (έκπτωση 20%) για αποστολή με αντικαταβολή (+ταχυδρομικά).
 
> 6,65 € (έκπτωση 30%) για αγορά από τα γραφεία μας με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας ή με μετρητά.
 
Η έντυπη έκδοση διατίθεται επίσης και από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας (όχι όμως από τα περίπτερα μέσω πρακτορείου):
 
ΠολιτείαΑσκληπιού 1-3, 10679 Αθήνα, τηλ. 2103600235
ΠρωτοπορίαΓραβιάς 3-5, 10678 Αθήνα, τηλ. 210 38 01 591
ΛαβύρινθοςΙπποκράτους 108, 11472 Αθήνα, τηλ. 211 41 11 212
ΠαπαδήμαςΙπποκράτους 8, 10679 Αθήνα, τηλ. 210 36 27 318
International PressΠανεπιστημίου 73, 10564 Αθήνα, τηλ. 210 32 10 989
Σημείο πώλησης τύπουΙπποκράτους 47, Αθήνα, τηλ. 210 36 03 591
Σημείο πώλησης τύπου (περίπτερο)Υμηττού 74, Παγκράτι, τηλ. 210 70 17 074
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω πιθανής εξάντλησης του τεύχους/βιβλίου στα παραπάνω βιβλιοπωλεία, θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία για επιβεβαίωση της διαθεσιμότητας.
 
Για τα σημεία πώλησης στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Β. Ελλάδας, μπορείτε να ενημερώνεστε στο τηλ. 231 09 10 757 (Μαρία Γεωργίου).
 
Το προσωπικό της ΓΝΩΜΩΝ είναι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία, διευκρίνιση ή βοήθεια που θα χρειαστείτε στο 210 97 58 090 (Δευτέρα - Παρασκευή, 09.00 - 16.00).