OI ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΩΝ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 

OI ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΩΝ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ!

Το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν κάποιες πολύ σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τις έντυπες εκδόσεις (περιοδικά και βιβλία) της ΓΝΩΜΩΝ
Όπως θα γνωρίζουν οι περισσότεροι αναγνώστες μας, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο είχαμε ανακοινώσει την κατάργηση των έντυπων εκδόσεων και τη διάθεσή τους μόνο σε ψηφιακή μορφή, για λόγους που εξηγήσαμε επανειλημμένα τόσο με αναρτήσεις στο Facebook και στην ιστοσελίδα της ΓΝΩΜΩΝ, όσο και από τα περιοδικά ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
 
Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, τα μηνύματα που λάβαμε από τους αναγνώστες μας ήταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία θετικά και ενθουσιώδη για τις ψηφιακές εκδόσεις. Ταυτόχρονα, όμως, μια σημαντική μερίδα παλαιών και πιστών αναγνωστών μας, που διαβάζουν τα έντυπα της ΓΝΩΜΩΝ από τα πρώτα κιόλας τεύχη και στήριξαν διαχρονικά την προσπάθειά μας, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση αυτή και απηύθυναν έκκληση για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης που θα επέτρεπε τη διατήρηση των έντυπων εκδόσεων, παράλληλα με τις ψηφιακές.
 
Τα συγκινητικά σχόλιά τους μας έκαναν να αναθεωρήσουμε την αρχική μας απόφαση και να αναζητήσουμε πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες μια λύση που θα ικανοποιούσε τόσο τους φανατικούς φίλους των παραδοσιακών έντυπων εκδόσεων όσο και εκείνους που προτιμούν τον σύγχρονο τρόπο ανάγνωσης (ψηφιακά περιοδικά και βιβλία) με τα πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι η λύση αυτή θα είχε εκ των πραγμάτων σαφώς υψηλότερο κόστος έκδοσης ανά αντίτυπο λόγω του περιορισμένου τιράζ, αφού αποκλείστηκε η μαζική εκτύπωση και διανομή μέσω του πρακτορείου για λόγους που έχουν ήδη εξηγηθεί.
 
Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους αναγνώστες μας ότι η προσπάθεια εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης στο ζήτημα της παράλληλης έκδοσης ψηφιακών και έντυπων περιοδικών και βιβλίων είχε τελικά αίσια έκβαση! Πιο συγκεκριμένα, τα περιοδικά της ΓΝΩΜΩΝ (Στρατιωτική Ιστορία και Περισκόπιο της Επιστήμης) καθώς και τα βιβλία τουλάχιστον των βασικών σειρών (Μεγάλες Μάχες και Μονογραφίες) και της υπό έκδοση σειράς «Ο Μεγάλος Πόλεμος – Η πραγματική ιστορία του Α' ΠΠ» θα εκδίδονται στο εξής τόσο σε ψηφιακή όσο και σε έντυπη μορφή.
 
Οι έντυπες εκδόσεις περιορισμένου τιράζ θα διατίθενται από τα γραφεία της ΓΝΩΜΩΝ με έκπτωση 30%, online μέσω της ιστοσελίδας μας με έκπτωση 20%, καθώς και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (όχι από τα περίπτερα). Ιδιαίτερα για τα δύο μηνιαία περιοδικά, η καλύτερη και πιο οικονομική λύση για τους αναγνώστες είναι η ετήσια ή εξάμηνη συνδρομή με έκπτωση 20% και χωρίς επιβάρυνση ταχυδρομικών! Κατ' εξαίρεση στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Β. Ελλάδα, θα διατίθεται ένας περιορισμένος αριθμός περιοδικών και βιβλίων, για την προμήθεια των οποίων οι αναγνώστες θα μπορούν να ενημερώνονται στο τηλ. 2310910757 (Μαρία Γεωργίου).
 
Τα τεύχη των περιοδικών που κυκλοφόρησαν στην Αθήνα μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και στην επαρχία μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (Στρατιωτική Ιστορία τ. 260 και Περισκόπιο της Επιστήμης τ. 438) ήταν τα τελευταία που διανεμήθηκαν από τα περίπτερα μέσω του πρακτορείου σε έντυπη μορφή.

Όσοι είναι ήδη συνδρομητές σε κάποιο από τα περιοδικά αυτά, θα λάβουν τα υπόλοιπα έντυπα τεύχη της συνδρομής τους χωρίς καμία επιβάρυνση, εκτός αν προτιμούν να τα λάβουν σε ψηφιακή μορφή. Ακόμη κι αν δήλωσαν πρόσφατα την πρόθεσή τους να λάβουν τα τεύχη αυτά σε ψηφιακή μορφή, μπορούν, αν το επιθυμούν, να ακυρώσουν την επιλογή τους αυτή ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις, ειδοποιώντας σχετικά τη γραμματεία της ΓΝΩΜΩΝ. Οι νέοι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην έντυπη και στην ψηφιακή συνδρομή με έκπτωση 20% ή ακόμη και να εγγραφούν συνδρομητές τόσο στην έντυπη όσο και στην ψηφιακή έκδοση με έκπτωση 30%.

Οι νέες τιμές για ανανεώσεις και νέες συνδρομές για τα έντυπα και ψηφιακά περιοδικά ισχύουν από 11/10/2018.
 
Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, καλούμε όλους τους αναγνώστες μας να εγγραφούν στο newsletter ώστε να μπορούμε να επκοινωνούμε προσωπικά μαζί τους και να τους ενημερώνουμε για οποιοδήποτε νέο σχετικά με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, καθώς και για τις νέες εκδόσεις και προσφορές που ετοιμάζουμε για το προσεχές μέλλον. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με δύο τρόπους:
 
> Μέσω της ιστοσελίδας της ΓΝΩΜΩΝ: www.gnomonpublications.gr και αναγραφή του email στο σχετικό πεδίο (στο πλαίσιο "Newsletter", κάτω δεξιά).
 
> Με ένα απλό email στο: info@gnomonpublications.gr, με την ένδειξη "Εγγραφή στο newsletter".
 
Όλοι οι αναγνώστες που θα εγγραφούν στο newsletter, θα λάβουν ως δώρο, με την έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας, δύο εξ ολοκλήρου νέα και πολύ ενδιαφέροντα e-book, που θα ετοιμαστούν ειδικά για τον σκοπό αυτόν. Στο μεταξύ, όσοι θέλουν να ενημερώνονται για τις νεώτερες εξελίξεις, μπορούν να επισκέπτονται και την ιστοσελίδα μας ή τη σελίδα της ΓΝΩΜΩΝ στο Facebook.  

 
Οι τιμές πώλησης των έντυπων και ψηφιακών περιοδικών της ΓΝΩΜΩΝ και οι αντίστοιχες τιμές συνδρομών θα είναι οι εξής:
 
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Έντυπη έκδοση
Ονομαστική τιμή τεύχους 6,50 ευρώ, αγορά online 5,20 ευρώ (-20%), αγορά από τα γραφεία μας 4,55 ευρώ (-30%).
> Ετήσια συνδρομή εσωτερικού (12 τεύχη): 62,40 ευρώ (από 78 ευρώ, έκπτωση 20%).
> Εξάμηνη συνδρομή εσωτερικού (6 τεύχη): 31,20 ευρώ (από 39 ευρώ, έκπτωση 20%).
 
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Ψηφιακή έκδοση 
Τιμή τεύχους 4 ευρώ για αγορά online.
> Ετήσια συνδρομή εσωτερικού/εξωτερικού (12 τεύχη): 38,40 ευρώ (από 48 ευρώ, έκπτωση 20%).
> Εξάμηνη συνδρομή εσωτερικού/εξωτερικού (6 τεύχη): 19,20 ευρώ (από 24 ευρώ, έκπτωση 20%).
 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - Έντυπη έκδοση 
Ονομαστική τιμή τεύχους 5,50 ευρώ, αγορά online 4,40 ευρώ (-20%), αγορά από τα γραφεία μας 3,85 ευρώ (-30%).
> Ετήσια συνδρομή εσωτερικού (12 τεύχη): 52,80 ευρώ (από 66 ευρώ, έκπτωση 20%).
> Εξάμηνη συνδρομή εσωτερικού (6 τεύχη): 26,40 ευρώ (από 33 ευρώ, έκπτωση 20%).
  
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - Ψηφιακή έκδοση
Τιμή τεύχους 3,50 ευρώ για αγορά online 
> Ετήσια συνδρομή εσωτερικού/εξωτερικού (12 τεύχη): 33,60 ευρώ (από 42 ευρώ, έκπτωση 20%).
> Εξάμηνη συνδρομή εσωτερικού/εξωτερικού (6 τεύχη): 16,80 ευρώ (από 21 ευρώ, έκπτωση 20%).
 
Η τελική απόφασή μας για συνέχιση της έκδοσης των έντυπων περιοδικών και βιβλίων, παράλληλα με τα ψηφιακά, και παρά τις όποιες δυσκολίες της, συνιστά για εμάς έμπρακτη αναγνώριση της συμπαράστασής σας, χάρη στην οποία η ΓΝΩΜΩΝ είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτικές και ενδιαφέρουσες εκδόσεις αντάξιες των προσδοκιών σας.
 
Σας ευχαριστούμε θερμά!